Tätä päivää edeltävän illan pyörin sängyssäni ja pohdin taukoamatta lukioita. Mihin minä menisin? Mikä kelpaisi vanhemmilleni? Mitä jos en pidä lukiosta? Mitä jos joku luokkalaiseni on samalla luokalla?

Aamulla herätessäni aikaa oli enää 63 minuuttia. Kävin läpi vaihtoehtoni ja katsoin reittioppaasta koulumatkan pituuden haluamiini lukioihin. Matkalla kouluun en pohtinut koko asiaa, mietin ihan niitä näitä. Kun sitten opo istutti meidät alas ja antoi luvan täyttää yhteishaun, paniikki meinasi iskeä. Pidin sen kuitenkin sisälläni ja täytin helpoimmat osiot ennen lukiovalintoja. Kirjoitin valintani, hakulomakkeen täyttäminen oli helppoa ja yksinkertaista. Lisäsin vielä viimeiseksi valinnaksi varman luun. Vaikka vanhemmilleni ei kelpaisi päätökseni, kyse on minun seuraavasta neljästä vuodesta ei heidän.

Yhteishaku-paniikki ohi, nyt vaan odotellaan kesäkuun 14 päivää.

19BDCC5D-CBF7-4F6C-BC75-E73CD0085015